Pilgrimslöparen

Hållbar hälsa genom rörelse.

Pilgrimslöparen

Pilgrimslöparen drivs av Karin Lagerblad och företaget vill bidra till människors hälsa och välmående. Namnet pilgrimslöparen kom till när Karin sprang El Camino som är en pilgrimsled som sträcker sig genom norra Spanien till Santiago de Compostela. Detta gjorde hon som rehabilitering efter tid av utmattning. En pilgrim har både ett yttre och inre mål med sin vandring. Det yttre kan vara den fysiska ansträngningen att ta sig från en punkt till en annan. Det inre målet kan vara ökad självkännedom genom nya erfarenheter och insikter eller att få en andlig upplevelse. Att springa och vandra 800 km och möta sig själv och andra gav fantastiska upplevelser och lärdomar för Karin. Som Pilgrimslöparen vill Karin ge både sig själv och andra möjlighet att utvecklas och må bättre, både fysiskt och psykiskt. 

Presentation av Karin Lagerblad 

Jag brinner för rörelseglädje, löpning och har upptäckt naturens läkande kraft. Min mission är att bidra till ett ökat välmående och medvetenhet om vad som påverkar till bättre hälsa. 

Jag har arbetat som grundskollärare på högstadiet sedan -97. Mitt engagemang och kunnande har bidragit stort till elevers lärande och skolutveckling. Jag har alltid haft flera andra projekt på gång och varit engagerad i föreningslivet. Som person är jag ambitiös och lösningsfokuserad. Många gånger fick jag frågan om mitt dygn har fler än 24 timmar? Förenklat kan vi konstatera att jag tillslut ”brände mitt ljus i båda ändar” och hamnade i utmattning och sjukskrivning med alla dess symptom och orsaker. Eftersom jag är en duktig lärare som trivs och lyser i klassrummet försökte jag jobba mig tillbaka in i skolans värld. Jag skötte mitt jobb på ett bra sätt men energin räckte inte till för mig själv. Jag kände ingen glädje. Därför valde jag att släppa taget och ta tjänstledigt från lärarjobbet och göra något annat. Jag funderade över mina kompetenser och hur jag skulle kunna använda de i ett annat sammanhang. Min drivkraft är ett engagemang för att inspirera och bidra till utveckling.

Nu vill jag bidra till människors utveckling inom hälsa. Jag har upplevt vad stress kan göra med en människa och jag vill få andra att må bättre och få mer tillgång till sin egen förmåga. Genom rörelse i vardagen, fysisk träning och genom medveten närvaro samt djupare medvetenhet om oss själva kan vi hantera livet på ett bättre sätt samt få ett ökat välbefinnande.  


Jag ser fram emot att träffa dig, du är unik och bäst på att vara du.

Tveka inte att höra av dig om du vill boka eller veta mer.Utbildningar

Hållningen, bindväven och lymfan, strukturell och emotionell behandling, Hälsoflödet 2023

Lymfasciamassör, Hälsoflödet 2023

Diplomerad Andlig och mental coach/Beroende och medberoende, Livscoach Akademin 2020

Diplomerad livscoach, Livscoach Akademin 2020

Rörelsecoach,  Walkfeeling Academy 2020

Diplomerad stresscoach, mindfulness, meditation och qigong, Livscoach Akademin 2020

Diplomerad Löpcoach, Steg 1 och 2, Konditionsidrott 2016

Cirkelfysledarutbildning, Friskis & Svettis 2010

Gyminstruktörsutbildning, Friskis & Svettis 2009

Ledarutbildning, Friskis & Svettis, 2009

Utomhuspedagogik, Barn och ungas fritid och friluftsliv, Linköpings Universitet 2005

Utomhuspedagogik, Hälsa, kost, fysisk aktivitet, rörelse och lärande, Linköpings Universitet 2003 

Grundskollärarutbildning Samhällsorienterande ämnen, Lunds Universitet 1997

Textil och konfektionstekniklinjen, tillverkningsteknik, Borås Högskola 1988