Pilgrimslöparen

Hållbar hälsa genom rörelse.

EVENEMANG  

Välkommen Wuji Gong kurs! Samarbete med Irene Andersson

Lär dig en skön, enkel och effektfull qigong form. En flödande rörelsemeditation som snabbt leder till grundning i kroppen, avslappning, balans och inre frid.

När: fredag 18.00-21.00 och lördag kl. 10.00 - 17.00

Var: Glommens Bygdegård 

Pris: 1200 kr

Mer infopelvicfloorawareness.com


Välkommen på Hitta hem i Dig!

Upplever du i bland att livet rusar på och att du inte riktigt hänger med? Här är en dag för dig som vill landa i din egen kropp och känna harmoni. Övningar med qigong, meditation, medveten närvaro och rörelseträning hjälper oss att hitta balans i kropp och själ. Du blir guidad genom dagen med mjuk rörelse och stillhet samt egen reflektion som ökar ditt välbefinnande. Karin delar med sig av tankar kring hållbar hälsa genom rörelse. Med detta evenemang får du möjlighet att träna förmågan till koncentration, avspänning och närvaro i stunden. Dagen ger lugn och du laddas med ny energi.

Lunch och fika ingår. Kom i bekväma kläder efter väder. Tag med yogamatta eller liknande och vattenflaska. Om vädret inte samarbetar finns möjlighet att ha vissa aktiviteter inomhus i sommarstädat stall. Begränsat antal platser och vi vistas ute med hänsyn till Covid-19.

När: 

Pris 800 kr

Anmälan: karin@aspelunda.se    Senast tre dagar före.


Välkommen på Effektiv löpning! 

Gillar du att springa och vill utveckla dina möjligheter? Här är träning för dig som vill bättra på din teknik, styrka, rörelse och kondition. Under tre och en halv timma får du rörelseträning och löpteknik för att hitta ditt bästa sätt, men också löpskolning, styrke- och konditionsträning. Passa på att tillsammans med likasinnade få möjlighet att utforska ditt löpsteg och hitta känslan samt utbyta erfarenheter. Fika ingår. Passar dig som vill njuta av löpning och ha en inspirerande förmiddag.

Tag med vattenflaska och yogamatta eller liknande. Träningskläder efter väder. Begränsat antal platser och vi är ute med hänsyn till Covid-19.

Program: 

Workshop: rörelseträning och löpteknik 

Löpning: löpskolning, trail och intervall

Fika

Styrkepass: kondition, rörlighet och styrka 

När: 

Var: Äspelunda Andes Persgård 202, Falkenberg 

Pris: 500 kr

Anmälan till email: karin@aspelunda.se eller senast tre dagar före. 


Välkommen på skogsbad  i Åkulla bokskogar

Möt dig själv och naturen i rörelse. Skogsbad är en guidad vandring där du tar in naturen med alla sinnen och ökar din känsla av välbefinnande. Vi promenerar tillsammans och vägleds genom olika övningar till mer närvaro och lugn. Forskning visar att vistas i naturen minskar stress och stärker psyke och immunförsvar. Du får en upplevelse av återhämtning och fylls med ny energi. Passar alla som vill landa i sin egen kropp och uppleva naturens läkande kraft. 

Begränsat antal platser och vi vistas ute med avstånd med hänsyn till Covid-19. 

Vi träffas i Åkulla Bokskogar, nära Öströ. Plats meddelas efter anmälan. Kläder efter väder. Tag med liggunderlag, vattenflaska, och någon fika till efter. 

När: 

Pris: 350 kr 

Om inget datum passar, hör av er om ni är minst 4 så planerar vi skogsbad när det passar er.

Anmälan till email:karin@aspelunda.se  Senast 3 dagar före.


Välkommen på Funktionell löpning! 

Vill du ha ett bättre steg och hitta känslan i din löpning? En löpkurs som fokuserar på ditt unika sätt och gör dig uppmärksam på detaljer som påverkar din rörelse. Du blir medveten om din teknik och får möjlighet att känna hur din rörelse kan bli mer effektiv. Andra som varit med på träningen upplever att de springer fortare, att det går åt mindre energi och är mer bekvämt. Träningen ger insikter, utöver ett funktionellt steg, som du kan använda i vardagen för ett hållbart liv. Vid sex tillfällen får du möjlighet att utveckla din rörelse för ett mer effektivt löpsteg, bli inspirerad och dela dina erfarenheter med andra.

Program: 

1. Vi går igenom grunderna för ett effektivt och skonsamt steg både vid gång och löpning och tränar på att hitta känslan i rörelsen. 

2. Rörelseträning. Stress och vanor som påverkar kroppen och rörelsen. Vi tränar löpteknik på ett skonsamt sätt.

3. Rörelseträning för ett effektivt steg. Varierat pass där vi banar väg för bra löpteknik.

4. Rörelseträning, löpning och styrka. Du lär dig styrkeövningar som passar löpare och som du sedan kan göra när du vill.

5. Rörelseträning, fartlek, trail och intervall. Hitta känslan på stigar och känna kicken av fartökningen.

6. Avslutning. Rörelseträning och fördelen med längre långsamma pass. Löprunda som bestäms av gruppen och medhavd fika efter.

När: 

Var: Äspelunda Andes Persgård 202, Falkenberg 

Pris:  1050 kr.  

Gruppträning Minst 4 deltagare. 


Välkommen på skogsbad och qigong i Åkulla bokskogar

Möt dig själv och naturen i rörelse. Skogsbad är en guidad vandring där du tar in naturen med alla sinnen och ökar din känsla av välbefinnande. Vi promenerar tillsammans och vägleds genom olika övningar till mer närvaro och lugn. I en glänta gör vi Power qigong för koncentration, balans och harmoni. Naturens intryck kräver inget av oss och hjärnan får vila. Forskning visar att vistas i naturen minskar stress och stärker psyke och immunförsvar. Du får en upplevelse av återhämtning och fylls med ny energi. Passar alla som vill landa i sin egen kropp och uppleva naturens läkande kraft. 

Begränsat antal platser och vi vistas ute med avstånd med hänsyn till Covid-19. 

Vi träffas i Åkulla Bokskogar, nära Öströ. Plats meddelas efter anmälan. Kläder efter väder. Tag med liggunderlag, vattenflaska, och någon fika till efter. 

När: 

Pris: 350 kr 

Om inget datum passar, hör av er om ni är minst 4 så planerar vi skogsbad när det passar er.

Anmälan till email:karin@aspelunda.se eller 


Välkommen på skogsbad i Äspelunda. 

Vi samlas på Anders Persgård, Äspelunda 202 och cyklar 2 km till skogen. Kläder efter väder. Tag med liggunderlag, vattenflaska. Evenemanget tar 2,5 timmar. 

Begränsat antal platser och vi vistas ute med avstånd med hänsyn till Covid-19. 

Pris: 330 kr

Om inget datum passar, hör av er om ni är minst 3 så planerar vi skogsbad när det passar er.

Anmälan senast två dagar före: karin@aspelunda.s

Se mer information om skogsbad under fliken galleri. 


Välkommen på Effektiv löparglädje! 

Har du kommit igång med löpning eller springer regelbundet och vill utveckla dina möjligheter? Här är en träningsdag för dig som vill bättra på din teknik, styrka och rörelse. Dagen innehåller fyra olika träningspass som på sitt sätt hjälper dig att utveckla din löpning samt ett föredrag. Karin delar med sig av sin breda erfarenhet av träning och löpning samt vad som motiverar henne att springa ofta och länge. Kom, låt dig inspireras och lyft din löpning!

Lunch och fika ingår. Ta med vattenflaska och ombyteskläder för att vara torr och varm i pauser. 

Begränsat antal platser och vi vistas ute med hänsyn till Covid-19.

Program: 

Välkomna! 

Workshop: rörelseträning och löpteknik 

Löpning: löpskolning, trail och intervall, 6 km 

Lunch

Föredrag: Hållbar löparglädje!

Löpning: fokus teknik och känsla 

Styrkepass: kondition, rörlighet och styrka 

Avslutning! 

När: 

Var: Äspelunda 202, Falkenberg 

Pris: 800 kr 

Anmälan till email: karin@aspelunda.se 


Välkommen till På tur med pilgrimslöparen 

Här är ett äventyr för dig som vill ha upplevelselöpning. Du som uppskattar gemenskap och tycker att vägen är viktigare än målet, att upplevelsen är viktigare än tiden.

Ett två dagars äventyr där vi springer längs Hallandsleden och övernattar i stuga längs vägen och fortsätter vår färd dagen efter. Vi träffas på central plats i Falkenberg och transporteras till Kärnebygd. Där startar vi vår löpning söderut med löpryggsäckar anpassade för dagen. Vi tar det som det kommer, springer och går när vi känner för det. Vi pausar och tar tid om något intresserar längs vägen. Frampå eftermiddagen anländer vi till stugan där vi övernattar och då är vår packning på plats. Återhämtning med vila och en skön dusch som friskar upp sedan väntar middag samt trevlig samvaro. Efter god sömn, frukost och städ av stugan fortsätter vi längs leden söderut. Vår packning blir hämtad och vi springer lätt med vår löpryggsäck. Frampå eftermiddagen når vi vår transport i närheten av Rydöbruk och åker tillbaka till Falkenberg.

Vi springer ca 25 km varje dag. Farten anpassas efter gruppen och miljön. Max antal är 5 personer. Transporter, lunch, middag, övernattning, frukost och lunch ingår. Samling i Falkenberg kl. 9.00. Tillbaka i Falkenberg  ca 16.00. 

Pris: 1950 kr

Anmälan på mail: karin@aspelunda.se

PM med information och packlista kommer efter anmälan. Deltagande sker på egen risk. Anmäl ev kostförbehåll.


Välkommen på Qigong & meditation!

Power Qigong är en kombination av rörelse, andning och meditation som påverkar hela vår kropp och ökar vårt välbefinnande. Övningar med qigong och meditation hjälper oss att hitta balans i kropp och själ. De hjälper till att stilla tankar, känslor och minska upplevelsen av stress. Du får möjlighet att träna förmågan till koncentration, avspänning och närvaro i stunden. Välkomna till en skön stund som ger lugn och harmoni!

Tag med yogamatta eler liknande. Vi vistas ute med hänsyn till Covid-19. Om vädret inte samarbetar kan vi vara inne i sommarstädat stall. Om vi vill.

När: 

Pris: 120 kr Ingen föranmälan, drop in!

Välkommen på Stark i kropp & sinne

Här är en träningsdag för uthållighet i både kropp och knopp. Du får träningspass med qigong, styrketräning, rörelseträning och löpning, samt en föreläsning helhetsträning. Karin delar med sig av sin träningserfarenhet och dess betydelse för hållbar hälsa. Du får möjlighet att träna koncentration och avspänning med också kondition, styrka och rörelse. Välkommen på en varierad träningsdag som du lämnar med ett leende och ny energi!

Lunch och fika ingår. Tag med vattenflaska och kom i träningskläder och ha med extra ombyte så du inte blir kall i pauser. Begränsat antal platser och vi vistas ute med hänsyn till Covid-19. 

Program:

Välkomna!

Qigong & meditation

Styrkepass: kondition, rörlighet och styrka

Lunch

Föredrag: Helhetsträning

Rörelseträning

Löpning: teknik och känsla

Styrkelek:kondition, rörlighet och styrka

Avslutning!

När:

Pris 800 kr

Anmälan: karin@aspelunda.se  


Se aktuella  evenemang på facebook: pilgrimslöparen